{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva Međunarodna ženska likovna kolonija

S
18.9.2009. u 10:51
0
2
Prva Međunarodna ženska likovna kolonija
0
Prva Međunarodna ženska likovna kolonija
Na Međunarodnoj ženskoj likovnoj koloniji "Bila 2009", koja će biti otvorena danas u Biloj kod Livna, očekuje se učešće oko 50 umjetnika iz BiH, Srbije i Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, Francuske i Engleske.
Umjetnički radovi stvoreni u trodnevnoj likovnoj koloniji, koju će danas zvanično otvoriti predsjednik Federacije BiH Borjana Krišto, biće izloženi povodom Dana opštine i obilježavanja 1117 godišna od prvog spominjanja Livna u pisanim dokumentima u oktobru.

Inicijator i organizator kolonije je livanjski kipar Branko Ivanković - Mito i Udruženje hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava u BiH.

Ivanković je novinarima rekao da će učesnici likovne kolonije, koju organizuje u svom rodnom selu, u kojem je ove godine otvorio umjetničku galeriju, biti smješteni u kućama njegovih komšija u Biloj, te da će za njih biti priređen bogat kulturno-zabavni program.

Branko Ivanković - Mito osnivač je i dugogodišnji direktor likovne kolonije koja se svake godine održava u Glamoču, a široj javnosti postao je poznat kao autor najvećeg Isusovog raspeća, izrađenog od jednog komada drveta, koje je ove godine kandidovano za Ginisovu knjigu rekorda.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: