Kultura
0

Prva epizoda serijala "Patriot" u sklopu "Sedam dana Magacin Kabarea protiv diskriminacije"

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je u proteklih mjesec dana Magacin Kabare snimio scene za mini serijal "Patriot", od nedjelje navečer (15. decembar) do 21. decembra u 19 sati u caffe clubu Gogo kroz besplatne multimedijalne performanse svaku večer bit će predstavljena po jedna epizoda ovog mini web serijala.

''7 dana Magacin Kabarea protiv diskriminacije'' je sedmodnevni događaj kroz koji će Magacin Kabare predstavljajući epizode mini serije Patriot, još jednom pokazati društvenu angažiranost kroz kabaretski izraz. Multumedijalni projekat "Patriot" je web serijal, baziran na mjuziklu "Jedinac“ koji na humorističan način, kroz kabaretski izraz, obrađuje teme diskriminacije u našem društvu.

Sedam webizoda koje će biti prikazane putem različitih medijskih platformi u BiH i regionu, rezultat su rada projektnog tima Magacin Kabarea, odnosno redatelja i scenariste Emira Kapetanovića, glumaca Zane Marjanović, Moamera Kasumovića, Mone Muratović, Ene Kurtalić i Aldina Tucića, kostimografkinje Gashe Miladinović i autora muzike Harisa Saračevića.

Projekat ''Patriot'' je realizovan uz savjete stručnjaka jer svaka epizoda govori o različitim vidovima diskriminacije poput diskriminacije žena, pripadnika LGBT populacije, rasne i vjerske diskriminacije i sl. koje dovode do nasilja.

Sve epizode će biti besplatno predstavljene uživo u caffe clubu Gogo, na Federalnoj televiiziji, na portalima Klix.ba i Buka.ba, te na youtube kanalu Magacin Kabarea.

Projekat ''Patriot'' je neprofitabilan i humanitarnog karaktera i provodi se uz podršku Jolie-Pitt Fondacije i Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Svi zainteresovani da prisustvuju predstavljanju epizoda web serijala Patriot u caffe clubu Gogo od 15. do 21. decembra, zbog ograničenog broja mjesta, prethodno trebaju izvršiti rezervaciju putem broja telefona 066 935 016, ili na mail [email protected].