"Sedma i osma umjetnost zajedno"
0

Promovisana saradnja SFF-a i RTVBiH

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Povodom dugogodišnje saradnje Sarajevo Film Festivala i Televizije Bosne i Hercegovine u sarajevskom kinu Meeting Point u srijedu navečer održana je zajednička pres-konferencija i druženje predstavnika SFF-a i RTVBiH.

Obraćajući se prisutnima, direktor SFF-a Mirsad Purivatra je izrazio zahvalnost na povjerenju koje dugi niz godina SFF uživa od RTVBiH. Rezultat partnerskog odnosa dviju institucija bit će direktno izvještavanje ekipa RTVBiH s predstojećeg 17. filmskog festivala koji se otvara u petak.

Purivatra je posebno istaknuo da je RTVBiH u posljednjim godinama bila oslonac razvoja bh. kinematografije i koprodukcije.

Generalni direktor TVBiH Mehmed Agović i urednik redakcije kulture Dževdet Tuzlić poručili su da će javni servis učiniti sve da publici približi sadržaje ovogodišnjeg filmskog festivala i da će brojne novinarske i snimateljske ekipe pokrivati skoro sva važnija dešavanja u okviru predstojeće filmske smotre.

Večerašnje druženje održano je pod motom "Sedma i osma umjetnost zajedno" i njime je ujedno obilježen i veliki jubilej, pedeseta godišnjica TVBiH.