{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovisana knjiga lidera Evropske narodne stranke Wilfrieda Martensa

F
16.3.2011. u 21:41
0
5
Promovisana knjiga lidera Evropske narodne stranke Wilfrieda Martensa
0
Promovisana knjiga lidera Evropske narodne stranke Wilfrieda Martensa
Wilfried Martens
Promocija knjige "Europe: I Struggle, I Overcome" Wilfrieda Martensa, predsjednika Evropske narodne stranke (EPP), održana je večeras u Sarajevu pod okriljem Centra za edukaciju i inicijative - Političke akademije Stranke demokratske akcije.
Jedan od moderatora, predsjednik SDA Sulejman Tihić, rekao je da to štivo govori o Martesnovom iskustvu u vođenju najjače političke grupacije u Evropskom parlamentu te izazovima u vođenju kompleksnih država kakva je Belgija, što su iskustva koja mogu pomoći i Bosni i Hercegovini.

Knjiga treba da posluži kao okvir za buduće generacije političara i njeno štivo se zasniva na principu dijaloga, kompromisa i zajedničkog djelovanja, na čemu se i zasniva Evropska unija, kazao je autor.

Martnes je zagovornik pomirenja u BiH koje mora doći iznutra, od njenih politčkih lidera, ali Evropska unija može igrati značajnu ulogu, smatra on.

Jedan od učesnika ovog događaja bio je i bivši libanonski predsjednik Amine Gemayel, a on je izjavio da je Evropska unija nespremno i zatečeno dočekala aktuelne nemire i sukobe na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi.

Pokušajima tamošnjih naroda da se izbore za slobodu i demokratiju podrška evropskih vlada značila bi mnogo i to bi bila pomoć jednoj novoj eri koja kreće u demokratske promjene, kazao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: