Kultura
0

Promovirane knjige "Govor duše", "Iskren smijeh nije grijeh" i "Bosanske suze"

FENA
Promocija knjiga "Govor duše" autora Hasana Hajdarevića, "Iskren smijeh nije grijeh" Džemala Softića i "Bosanske suze" Izeta Ćosića upriličena je danas u prostorijama Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca u Sarajevu.

Knjiga "Govor duše" Hasana Hajdarevića je zbirka sastavljena od 48 pjesama svrstanih u četiri grupe. Prva grupa je 'Vrelo emocija' u kojoj se nalaze emotivne pjesme o članovima porodice autora. Druga grupa je 'Duhovna ozračja' u kojoj su vjerske pjesme. 'Bosnovanje' je naziv treće grupe u kojoj su pjesme o Bošnjacima, Bosni i zavičaju. 'Nijanse srca' sadrži ljubavne pjesme koje su u okviru moralnog i dozvoljenog u islamu.

Knjiga "Govor duše" je prva knjiga Hasana Hajdarevića. Izdavač je kuća Planjax.

Knjiga "Iskren smijeh nije grijeh" autora Džemala Softića je njegova treća knjiga aforizama i epigrama, u kojoj se nalazi oko više od 200 aforizama. Aforizmi su politički, estradni, o zdravlju i ljekovitom bilju. Izdavač je Udruženje “Estrada bh. plus”.

"Bosanske suze" autora Izeta Ćosića je njegov prozno-poetski prvijenac. Izdavač knjige je Planjax.

“Želja mi je bila da napišem knjigu o svom bosanskom narodu, o sudbini raznih generacija kako u BiH tako i onih koji putuju”, kazao je Ćosić koji živi u Austriji već 19 godina.

Ćosić će svoju knjigu promovirati i u rodnom Bužimu u ponedjeljak 11. augusta.

Moderator promocije bio je književnik Mustafa Smajlović.