{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovirana zbirka pjesama Gradimira Gojera

F
25.9.2008. u 10:18
0
0
Promovirana zbirka pjesama Gradimira Gojera
0
Promovirana zbirka pjesama Gradimira Gojera
Foto: Arhiv
U okviru 16. susreta pozorišta lutaka BiH u Bugojnu je promovirana zbirka pjesama “Kaze iz Ferhadije”, Gradimira Gojera.
Promotor je bio pjesnik za djecu i dramski autor Ismet Bekrić.

Podsjećajući da se radi se o trećoj knjizi pjesama Gradimira Gojera on je rekao kako ona predstavlja spoj briljantnog pjesničkog opusa.

“Kroz pjesme u kojima prenosi uglavnom dešavanja iz ulice u kojoj živi Gojer nastoji svijet učiniti boljim”, naglasio je Bekrić.

Kao redovan sudionik bugojanskih festivala Gojer je poručio učesnicima promocije da lutkarsko pozorište nije namijenjeno samo djeci, nego i odraslima.

Kazao je još kako je uvjeren da će lutkari ne samo iz BiH nego i inozemstva još dugo dolaziti u Bugojno.

“Uvijek sam bio sklon misli koju sam naučio još kao dječak da nema zadane provincije. Provincija ne živi u gradovima nego u ljudima. Siguran sam da će oni koji su oživili FEDRA-u, a sada i Susrete pozorišta lutaka znati otvoriti vrata svijetu i dovesti svijet u Bugojno, kako je to bilo nekada ”, kazao je Gojer.

Uz želje da se to desi u što skorije vrijeme on je predsjedniku Organizacionog odbora Festivala Vahidu Durakoviću poklonio tri primjerka knjige “Kaze iz Ferhadije”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: