{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovirana knjiga o Bosni slovačkog diplomate Miroslava Mojžite

16.10.2014. u 15:46
40
4
Promovirana knjiga o Bosni slovačkog diplomate Miroslava Mojžite
40
Knjiga "Sarajevo, čekajući lastavice" iz pera poznatog slovačkog diplomate Miroslava Mojžite sa fotografijama isto velikog slovačkog prijatelja Bosne i Hercegovine Pavola Demeša krenula je u svijet među svoje čitatelje.
U utorak su u Bratislavi zajedno promovisali knjigu potpredsjednik slovačke vlade, ministar vanjskih poslova i evropskih stvari Miroslav Lajčak i ambasadorka BiH u Slovačkoj Danka Savić, koji su istakli Mojžitin odgovaran osmogodišnji rad na poziciji slovačkog amabasadora u Sarajevu (2004 – 2013).

Lajčak je istakao da je knjiga fascinantna i realna slika Bosne i Hercegovine, a važna je i zbog toga što čuva nepobitne činjenice i dejstva za historiju. Savić je ocjenila da se autor ne pretvara da je "sveznajući pisac", ne nudi odgovore već ih on zapravo strpljivo traži i istražuje.

Knjiga je na slovačkom izdata 2010. godine, a sada je obnovljena i prevedena na bosanski i engleski jezik. Na promociji su se Lajčak i Savić posebno zahvalili Muniru Pašagiću, Srebreničanu, koji je sada uspešan menadžer u Slovačkoj, a upravo njegova velikodušnost omogućila je objavlijavanje ove knjige. Do kraja godine bit će promocija knjige i u Sarajevu.

Engleska verzija je iznimno važna kako bi čitatelji izvan BiH odgovornije i potpunije razumjeli BiH, historijske okolnosti i situaciju u zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: