Kultura
0

Promovirana knjiga "Mi smo jedan drugome najbolji poklon"

FENA
U organizaciji Izdavačke kuće "Connectum", sinoć je u Domu mladih u Sarajevu promovirana knjiga "Mi smo jedan drugome najbolji poklon" autora hafiza Sulejmana Bugarija.

Knjigu su promovirali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović i književnik Nedžad Ibrišimović. O knjizi i autoru govorili su i profesorica Minka Memija i profesor Fakulteta islamskih nauka Ahmed Alibašić.

Nedžad Ibrišimović je za autora knjige kazao da je čovjek kojega je "sitnim, modernim i slobodnim udarcima iskovao islamski čekić imana".

  • Hafiz Bugari korača stazom kojom su koračali Ibn Arebi, Mevlana i Gazali sa svom svojom dušom. On ne osuđuje, ne presuđuje, ne govori. On razgovara, rekao je Ibrišimović.

Emir Hadžihafizbegović je naglasio da hafiz Bugari kroz ovu knjigu daje mentalnu i duhovnu energiju koja nam je svima potrebna, te nas uči da prvo prepoznajemo dobre stvari. Na vrlo plemenit način čovjeka upućuje da razmišlja o sebi.

  • Živeći u sistemu srušenih vrijednosti u doba kada se puno lošeg dešava, zaista je privilegija biti u blizini hafiza Bugarija, biti u blizini njegovih riječi, rekao je Hadžihafizbegović.

  • Mi smo jedno drugom poklon, dijeleći poklone jedni drugima zavoljet ćemo se. Tek onda ćemo ispuniti misiju koju nam je Allah uzvišeni dao. Istinska želja mi je da promovišemo milost među sobom, izjavio je autor knjige hafiz Bugari.

U knjizi "Mi smo jedan drugome najbolji poklon" su Bugarijevi medijski nastupi i izlaganja na određene teme koje je on obradio na neposredan i jedinstven način kako bi lakše prenio poruku svim ljudima.