"Future Post History"
0

Promotivni video za izložbu Brace Dimitrijevića

Sarajevo-x.com
Za potrebe zvaničnog promotivnog programa Venecijanskog bijenala, Ars Aevi je u saradnji sa umjetnikom Bracom Dimitrijevićem i saradnikom za video produkciju Redžinaldom Šimekom, producirao promotivni najavni video u trajanju od dvije minute, kojim je predstavljena izložba Future Post History u programu 53. venecijanskog bijenala.

Nakon gotovo mjesec dana aktivnog rada na produkciji djela Brace Dimitrijevića koja će biti predstavljena na ovogodišnjem Bijenalu u Veneciji u Muzeju moderne umjetnosti Ca' Pesaro i na fasadi gradske Vijećnice Ca' Pesaro, tim Ars Aevi radi na pripremi i distribuciji promotivnih materijala i publikacija za ovogodišnje učešće na Bijenalu. Prošle sedmice je u okviru promotivnog programa Venecijanskog bijenala za izložbe u zvaničnoj selekciji proizveden video Braco Dimitrijević: Future Post History u koji su inkorporirani radovi koji će biti predstavljeni na bijenalskoj izložbi: "Slučajni prolaznik kojeg sam sreo u Veneciji" u 11.35, instalacija "Sailing to Post History", video "Century Behind Me – One Second of Post Historic Times", kao i film o Braci Dimitrijeviću: "Louvre is my studio, street is my museum“ (2008) koji je režirala Gordana Brzović.

Građani Sarajeva i dalje mogu učestvovati u kreiranju instalacije Brace Dimitrijevića "Sailing to Post History" te na taj način, kao "slučajni učesnici" dati svoj doprinos u predstavljanju bosanskohercegovačke suvremene umjetnosti na Venecijanskom bijenalu doniranjem jednog para svojih cipela. Cipele se mogu donijeti u Art Depo Ars Aevi, svaki dan do 22. maja.

Izložba "Future Post History" bit će otvorena za posjetitelje od 6. juna do 22. novembra tekuće godine, a specijalno predotvaranje je predviđeno za 4. juni od 15 do 20 sati u Muzeju moderne umjetnosti Ca' Pesaro.