Kultura
0

Promocija Sarajevo Talent Campusa u Berlinu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Sarajevo Film Festivala i Robert Bosch fondacije, u ponedjeljak je na 9. Berlinale Talent Campusu, koji se održava u okviru 61. internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, upriličena prezentacija Sarajevo Talent Campusa i projekta Sarajevo grad filma.

Učesnike 9. Berlinale Talent Campusa i predstavnike medija sa obrazovnim projektima Sarajevo Film Festivala upoznao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.
Purivatra je pozvao filmske talente da prijave svoje učešće u programu Sarajevo Talent Campusa, platforme koja kroz niz radionica i predavanja renomiranih filmskih profesionalaca, povezuje mlade glumce, reditelje, producente i scenariste iz 13 zemalja Jugoistočne Evrope. Nakon učešća na Sarajevo Talent Campusu mladi filmski stvaraoci imaju priliku da prijave svoje projekte i na konkurs Sarajevo grad filma koji im omogućava snimanje kratkometražnih igranih filmova.

  1. Sarajevo Talent Campus bit će održan od 24. do 30. jula, u saradnji sa Berlinale Talent Campusom, a i ove godine glavni partner projekta je Robert Bosch fondacija.

Ovom prilikom predstavljena je i Co-Production Prize, nagrada koju dodjeljuje Robert Bosch fondacija, za najbolji prijavljeni kratki igrani, dokumentarni ili animirani filmski projekat mladih filmskih profesionalaca iz Njemačke i Istočne Evrope.