Promocija publikacije 'Izgubljena mjesta'

S
Sarajevo-x.com
14.11.2009. u 12:28
0
0
Promocija publikacije 'Izgubljena mjesta'
0
Promocija publikacije 'Izgubljena mjesta'
Prozno-fotografska publikacija: Izgubljena mjesta je publikacijski projekat realizovan u okviru programa «20. godina nakon pada Berlinskog zida», a njegova biće održana 17.novemvbra.2009 u18.30 sati u prostorijama Goethe instituta u Sarajevu.
Publikacija "Izgubljena mjesta" jeste pokušaj, književnim i fotografskim umjetničkim radovima bosansko-hercegovačkih umjetnika konzervirati one dijelove Bosne i Hercegovina koji su se promijenili u toku protekle dvije decenije. Tranzicija, Rat, velike demografske promjene, razaranje, nebriga - sve su to posljedice koje utiču na vanjsku sliku Bosne i Hercegovine. Goethe Institut Bosne i Hercegovine imao je ideju da sačuva onu Bosnu i Hercegovinu koja nestaje, saopćeno je iz Goethe instituta.

Literarni dio sastoji se kako od naručenih tekstova poznatih bosansko-hercegovačkih umjetnika Aleksandre Čvorović, Dragoslava Dedovića, Josipa Mlakića, Mile Stojića, Tanje Stupar Trifunović i Faruka Šehića, tako i od nekih novih glasova koji su se odazvali našem konkursu i koji su odabrani od strane žirija. Među odabranim radovima su također i radovi već poznatih književnika i književnica iz Bosne i Hercegovine. Izabrani autori su: Sanja Adžić, Željko Barišić, Nura Bazdulj Hubijar, Aleksandar Petrović i Stanislava Petrović.

Fotografski radovi povjereni su trojici mladih bosansko-hercegovačkih fotografa Isaku Berbiću, Nenadu Maleševiću i Draženu Grujiću koji su proputovali Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko u potrazi za izgubljenim.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: