{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija priručnika "Kako upoznati djecu sa pozorištem i pozorište sa djecom"

10.10.2015. u 16:30
0
4
Promocija priručnika "Kako upoznati djecu sa pozorištem i pozorište sa djecom"
0
Promocija Priručnika za predškolske ustanove "Kako upoznati djecu sa pozorištem i pozorište sa djecom", održana je danas u okviru OFF programa 55. Festivala MESS u Galeriji Gabrijel Kamernog teatra 55.
Priručnik je osmišljen sa željom da se podrže i osnaže stručnjaci koji rade u predškolskim ustanovama i dovode djecu u prvi kontakt sa pozorištem, a autori su Oliver Jović, Larisa Lipovac, Darija Aćin i Irena Ristić.

Priručnik sadrži prijedlog aktivnosti koje doprinose senzibilizaciji odnosa djeteta prema pozorišnoj i srodnim umjetnostima, te koje vaspitačima i vaspitačicama mogu poslužiti kao inspiracija za nove vidove aktivnosti. Priručnik je segmentiran u skladu sa različitim vidovima aktivnosti. Učesnici promocije su nekoliko puta iskazali potrebu za što ranijim upoznavanjem djece sa pozorištem, jer je često za to upoznavanje prekasno u osnovnoj školi.

"Već smo počeli saradnju sa predškolskim ustanovama koji svoj princip rada pokušavaju prilagoditi ovom Priručniku, a kao dobar primjer toga moram istaći obdaništa u Travniku", rekao je jedan od autora priručnika, Oliver Jović.

Stručna savjetnica za predškolski odgoj i obrazovanje, Hašima Ćurak, istakla je da djeca upravo u predškolskom periodu komuniciraju putem slike, zvuka i pokreta što i jeste sastavni dio pozorišta, te da je zbog toga veoma bitno početi sa ranim odlaskom djece u pozorište.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: