Kultura
0

Promocija "Na raskršću stoljeća i milenijuma - iz opusa Rudolfa Steinera"

Sarajevo-x.com
Promocija nove Buybookove knjige "Na raskršću stoljeća i milenijuma – iz opusa Rudolfa Steinera" održat će se u četvrtak, 10. aprila u prostoru Art Depoa Ars Aevi (Dom mladih Centra Skenderija), sa početkom u 19:45 sati.

"Na raskršću stoljeća i milenijuma – iz opusa Rudolfa Steinera" je knjiga britanskog filozofa Richarda Seddona, koja je kao bosanskohercegovačko izdanje opremljena nizom dodataka i u prijevodu Buybookovog urednika za Antropozofiju Slobodana Žalice.

Richard Seddon je skupio mnoge opaske i ukazivanja što ih je Rudolf Steiner dao u vezi sa krajem proteklog i početkom novog milenijuma:

"Danas je jasno da živimo usred goleme duhovne bitke koja se vodi zbog budućnosti civilizacije. Materijalističko mišljenje i tehnologije dovode do razaranja prirodnog okoliša, te do pogoršanja kvalitete ljudskog života. Međutim, mnogo je pojedinaca koji rade da bi se dogodilo jedno novo duhovno razumijevanje, i njihovo djelovanje omogućava razvitak određenih novih snaga. Ako se ove zdrave snage budu upotrebljavale na pravilan način, one će moći voditi ka ponovnom produhovljavanju čovječanstva i Zemlje. Ali, ako budu zloupotrebljavane za egoistične ciljeve, jedino gdje mogu odvesti jeste provalija zla. U svakom pojedincu je izbor i njegova vlastita odluka.“

Tokom promocije Na raskršću stoljeća i milenijuma govorit će: Damir Uzunović, Enver Hadžiomerspahić, Slobodan Žalica, akademik Vladimir Premec i dr. Adnan Silajdžić.