{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija monografije Šejle Kamerić

F
24.8.2009. u 09:10
0
6
Promocija monografije Šejle Kamerić
0
Promocija monografije Šejle Kamerić
Bosanskohercegovačka umjetnica Šejla Kamerić je svoju monografiju radova TWO WORDS/DEUX MOTS (Dvije riječi) predstavila na promociji koju je organizovala Švicarska ambasada u Bosni i Hercegovini.
Na promociji su pored Gilles Roduita, zamjenika šefa misije Švicarske ambasade u BiH, govorili i Slobodan Nešković, dogradonačelnik Sarajeva, te Christophe Solioz, osnivač i generalni sekretar Center for European Integration Strategies, Geneva/Sarajevo/Vienna.

Djelo TWO WORDS/DEUX MOTS Šejle Kamerić usredsređuje se na radove koje je ova umjetnica izradila od 1999. do 2009. godine.

U ovom kolažu isprepliću se rečenice, pjesme i eseji različitih autora, koji raspravljaju o opusu Šejle Kamerić, podijeljene na ključna pitanja kojima se umjetnica bavi: umjetnošću, politikom, društvom, moralnošću, snovima, identitetom, posjedovanjem, nasiljem, srećom, tugom, uspomenama, granicama, proricanjem sudbine i stilovima življenja.

Namjera je da se iskustvo čitaoca/gledaoca pretvori u aktivnu uključenost spram ovih tema, učestvovanjem u umjetničkoj prezentaciji “uživo“, putem štampanog medija.

Sponzori monografije su: Grad Ženeva, Center for European Integration Strategies, Geneva / Sarajevo / Vienna, SiG, i Lutrija Švicarske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: