Gospodin mangup
21

Promocija monografije o Draganu Nikoliću u Kamernom teatru 55

Klix.ba
U sklopu festivala "Dani Jurislava Korenića" u Kamernom teatru 55 danas će u 13 sati biti održana promocija knjige "Gospodin mangup", monografije o Draganu Gagi Nikoliću.

O najvećoj glumačkoj legendi sa ovih prostora govorit će urednica monografije, poznata novinarka Radmila Stanković i glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

Ova monografija sadrži detalje iz života i karijere legendarnog glumca Dragana Gage Nikolića. Omaž je liku i djelu Dragana Nikolića i znak zahvalnosti za sav njegov trud, plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo, a u dogovoru sa njegovom suprugom, proslavljenom glumicom Milenom Dravić.

Svoje priče i sjećanja na Gagu Nikolića ispričali su filmski kritičar Milan Vlajčić, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, dramaturg Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelji Dejan Mijač, Paolo Madjeli, Slobodan Unkovski, Ljiljana Todorović, Miloš Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović i novinar Dragoljub Petrović.

Podsjećamo, jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije preminuo je 11. marta prošle godine u 73. godini. Ostvario je više od stotinu uloga bez kojih se ne može zamisliti filmska i pozorišna scena bivše Jugoslavije.

Ulaz na promociju je slobodan.