{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjige "Trenuci" Hanife Ahmetašević u Kaknju

1.10.2013. u 15:43
0
1
Promocija knjige "Trenuci" Hanife Ahmetašević u Kaknju
0
Promocija knjige "Trenuci" Hanife Ahmetašević u Kaknju
U četvrtak 3. oktobra u 18:30 sati će se u okviru projekta Tvornica kulture u Gradskoj biblioteci u Kaknju održati promocija knjige pod nazivom "Trenuci" autorice Hanife Ahmetašević.
Skripte I ideje nastanka ovog djela datiraju još iz 2005. godine kada autorica slovo po slovo, riječ po riječ slaže stranice svoje prve knjige kojom obilježava desetogodišnjicu rada u biblioteci.

U uvodnom govoru će se obratiti organizator promocije, direktor JU Gradska biblioteka Kakanj, Senad Čišija, te uvaženi prof.dr. Enes Kujundžić koji je do 2005. godine bio direktor Nacionalne univerzitetska biblioteke u Sarajevu.

Napetost, osjećaj, ljubav i žestinu će kroz riječi poezije iz knjige "Trenuci" prenijeti poznati bosanskohercegovački glumac Mirza Mušija, uz muzičku pratnju polaznika Muzičkog centra pri JU za kulturu i obrazovanje Kakanj.

Autorica Hanifa Ahmetašević je rođena 1956. godine u Kaknju. Studij na Pedagoškoj akademiji, odsjek za ekonomiku i domaćinstvo završava u Sarajevu 1979. godine te se zapošljava u tadašnjoj Osnovnoj školu “Rudi Čajavec” u Kaknju (danas Mula Mustafa Bašeskija). Kao nastavnik ekonomike i domaćinstva ostaje sve do 2003.godine, kada ju je nastavničko vijeće rasporedilo na mjesto školske bibliotekarke.

Zvanje Višeg knjižnjičara dobija 2004. godine kada polaže stručni ispit na Nacionalnoj univerzitetskoj biblioteci u Sarajevu sa najvišom ocjenom. Za desetogodišnjicu rada u biblioteci objavljuje svoju prvu knjigu poezije pod nazivom "Trenuci".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: