|

Promocija knjige Tarika Jažića "Odgledane riječi" 29. aprila u Sarajevu

Promocija knjige Tarika Jažića "Odgledane riječi" 29. aprila u Sarajevu
70
Klix.ba
28.4.2019. u 20:20
5
komentara
70

dijeljenja
Promocija knjige Tarika Jažića "Odgledane riječi" 29. aprila u Sarajevu
Promocija knjige "Odgledane riječi" Tarika Jažića biće održana u ponedjeljak, 29. aprila, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu
O knjizi će govoriti izdavač knjige i vlasnik izdavačke kuće Zoro Sami Fazlić, književnica i urednica knjige Danja Gašpar Đokić i autor knjige, a dobrodošlicu prisutnima će poželjeti direktorica Muzeja Šejla Šehabović. Događaj počinje u 18 sati.Izdavač

Tarik Jažić je rođen 5. januara 1991. godine u Sarajevu gdje završava Prvu bošnjačku gimnaziju, a potom i Fakultet za saobraćaj i komunikacije, smjer Komunikacijske tehnologije. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, smjer Menadžment i organizacija. U februaru 2012. godine osniva Udruženje "Metamorfoza" čiji je i predsjednik do 2016. godine. U sklopu Udruženja bavi se širenjem svijesti o važnosti razvoja kulture, obrazovanja i umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Pokretač je prestižne manifestacije "Obilježavanje svjetskog dana poezije – 21. mart" u sklopu koje se svake godine objavi zajednička zbirka pjesama mladih autora iz Bosne i Hercegovine, što predstavlja poseban doprinos pjesničkom stvaralaštvu mladih autora i kreiranju novih pjesničkih naraštaja u Bosni i Hercegovini. Bio je glavni i odgovorni urednik kulturno-obrazovnog portala "Glas Naroda". Autor je knjige "Stranac u ogledalu", zbirke poezije i proze, objavljene u proljeće 2009. godine.

Njegovi književni radovi zastupljeni su u mnogim nacionalnim i regionalnim publikacijama. Posebno je značajno prisustvo njegove poezije u "Antologiji balkanskog sublimizma", autora Tomislava Dretara, gdje je proglašen najmlađim predstavnikom sublimizma na prostoru Balkana. Izdavač je i urednik oko tridesetak knjiga različitih autora iz Bosne i Hercegovine i regiona. Živi i radi u Sarajevu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...