{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjige "Prazninu ostaviti iza nas"

F
17.3.2009. u 12:37
0
1
Promocija knjige "Prazninu ostaviti iza nas"
0
Promocija knjige "Prazninu ostaviti iza nas"
Selma Leydesdorff
Promocija knjige Selme Leydesdorff "Prazninu ostaviti iza nas" (Istorija žena Srebrenice) bit će održana 18. marta u sali općine Stari Grad u 18. sati.
Autorica knjige je Holanđanka koja je istraživala slučaj Srebrenica, razgovarala s brojnim ženama, te njihova svjedočenja pretočila u veliku knjigu s oko 400 stranica.

Urednik u Izdavačkoj kući “Rabic” Željko Ivanković navodi da knjiga tematizira traume, iskustva rata, silovanja, ubojstva, stvari vezane za holandski bataljun, bijeg, izbjeglištvo...

Jednom riječju knjiga je svjedočenje žene strankinje o ženama Srebrenice i njihovim iskustvima: fizičkim i psihološkim doživljajima, traumama.

Selma Leydesdorff je urednica međunarodne serije: Sjećanja i priče. Kako Ivanković navodi ona je zainteresovana za ono što ljudi govore, a ne dokumenti.

Za Ivankovića ova knjiga je u dokumentarnom smislu veoma važna, a osobito jer ju je napisala strankinja koja je već po svijetu objavljena i promovirana...

I jer će se njome doista na najbolji način reći sva ona drama Srebrenice na usta tih žena, kaže Ivanković, povodom sutrašnje promocije.

O knjizi će govoriti Fadila Memišević, dr. Branka Antić, prof. dr. Ismet Dizdarević, Enver Kazaz, Željko Ivanković i autorica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: