Kultura
0

Promocija knjige i izložba slika

FENA
Obilježavajući jubilej, 60 godina, Amatersko pozorište «Neretva» sinoć je organizovalo dvije kulturne manifestacije, promociju knjige neobjavljenih pjesama konjičkog pjesnika Mehe Rizvanovića (1939.- 1993.) «Crna kutija» i izložbu slika akademskog slikara i pjesnika Vlade Puljića.

AP «Neretva» je i izdavač knjige «Crna kutija», o kojoj su govorili recenzenti, književnici Kemal Mahmutefendić i Stevan Tontić i književnici Ivan Kordić i Goran Sarić, te slikar Vlado Puljić.

Meho Rizvanović je od 1961. do 1978. godine izdao četiri knjige poezije, a član Udruženja pisaca BiH postao je 1969. Izložbu slika Vlade Puljića otvorio je Ivan Kordić, a o izložbi je govorio i autor Vlado Puljić.

Obilježavajući 60 godina rada konjički glumci su od 24. novembra do 23.decembra sugrađanima osigurali 16 raznovrsnih kulturnih manifestacija, s gostima iz Bugojna, Sarajeva, Mostara i Holandije.

U petak 14. decembra u Konjicu će gostovati književnici Abdulah Sidran i Senadin Begtašević, 15. KUD «Ekrem Mujkić» s Ilidže, zatim 78-godišnji slikar Nusret Nućo Mulić, a koncertom za klavir predstavit će se Lejla Klepo, dok je kraj obilježavanja 60 godina rada AP «Neretva» rezerviran za članove Akademskog pozirišta ART Club «Seljo» iz Sarajeva, koji će 23. izvesti predstavu Oskara Wilda «Saloma».