Kultura
0

Promocija knjige "80 godina nogometa u Donjem Vakufu"

FENA
U organizaciji Sportskog saveza i Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona u četvrtak, 24. januara u dvorani općine Travnik održat će se promocija knjige "80 godina nogometa u Donjem Vakufu" autora Mule Hadžića.

"Mulo Hadžić dugogodišnji je sportski radnik i veliki zaljubljenik u nogomet i NK Radnik čiji životni vijek od 80 godina stavlja na papir i među korice ove izuzetne knjige", ističu u Sportskom savezu te dodaju kako je 1988. godine objavljena Mulina knjiga "60 godina nogometa u Donjem Vakufu", a koja sada doživljava dopunu.

"Ovo djelo privuklo je pozornost šire bosanskohercegovačke javnosti i jedno je od rijetkih iz oblasti sporta koje se može pohvaliti da nakon promocije u Donjem Vakufu u prosincu 2007. godine, ima još jednu promociju u Travniku", kazala je tajnica Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona Amela Trbović .

Promotori knjige "80 godina nogometa u Donjem Vakufu" bit će mr. sci. Mustafa Demir, dipl. pol. Tihomir Zrile i Mirsad Imbrišimbegović, predsjednik Nogometnog saveza.