{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjiga Rudolpha Steinera

F
23.12.2011. u 21:25
0
2
Promocija knjiga Rudolpha Steinera
0
Promocija knjiga Rudolpha Steinera
Rudolph Steiner
Izdavačka kuća "Buybook" i Ars Aevi predstavili su večeras knjige Rudolpha Steinera "Ideje za novu Evropu - Kriza i mogućnosti za Zapad" i "Tročlani socijalni poredak".
Knjige su objavljene u Buybookovoj antropozofskoj biblioteci i doprinos su obilježavanju 150. godišnjice rođenja Rudolpha Steinera (1861-1925).

Knjigu "Ideje za novu Evropu" preveo je s engleskog urednik biblioteke Slobodan Žalica.

Žalica je istakao da se radi o sedam predavnja koje je Steiner održao u Dornachu u Švicarskoj krajem 1919. i početkom 1920. godine.

- Predavanja su održana kada je jedna grupa britanskih antropozofa 1919. godine posjetila Goetheanum, centar antropozofije u Dornachu u Švicarskoj, i zamolila Rudolpha Steinera da im održi predavanja o pravim uzrocima Prvog svjetskog rata - rekao je Žalica.

Naglasio je da je Steiner bio posvećenik koji je najvišu hrišćansku inicijenciju pretvorio u praktična djela obnove i liječenja evropske kulture - u djela dobrote.

"Rudolf Steiner je imao zadatak restauracije evropskog kulturnog predvodništva (kao pola ravnoteže) nad ostatkom svijeta, a unutar "evropske misije" izveo je totalnu obnovu srednjoevropskog duhovno-kulturnog života, unijevši u njega impuls inicijencije ili posvećenja", kazao je Žalica.

Osim Steinerovih predavanja, u knjizi "Ideja za novu Evropu" nalazi se i 13 eseja vodećih svjetskih antropozofa, historičara i kulturnih radnika.

Žalica je izdvojio šest eseja britanskog historičara i antropozofa Terrya Boardmana.

U knjizi "Tročlani svjetski poredak" govori se o novom svjetskom poretku.

"U knjizi su data konkretna rješenja problema evropskog ujedinjenja", istakao je Žalica prilikom promocije ove knjige.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: