Dom Oružanih snaga BiH
0

Promocija "Fotomonografije BiH" Valerijana Žuje

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Izdavačka kuća "Sejtarija" predstavit će u ponedjeljak navečer u Domu Oružanih snaga u Sarajevu u 19.30 sati prvo izdanje knjige "Fotomonografija BiH" autora Valerijana Žuje.

Fotomonografija se sastoji od enciklopedijski preciznih informacija o BiH, ljudima koji su označili određeno vrijeme, kao i niza fotografija koje su nastale u toku protekle godine.

Kako je Feni kazala Jasmina Sejtarija, direktorica i vlasnica ove izdavačke kuće, knjiga sadržava biografije ljudi, a većina podataka uzeta je iz Arhiva BiH.

Dvije godine trajao je proces pisanja ove fotomonografije. Bila je potrebna jedna godina da se prikupe podaci i još jedna godina da bi se napravila selekcija prikupljenih podataka, a koji će dati 1.000 odgovora na hiljadu pitanja.

U knjizi je prikazana BiH kroz nekoliko stoljeća. Namijenjena je svim čitateljima, a ponajviše strancima koji će ovako moći bolje upoznati BiH, ističe Sejtarija.

Promotori knjige večeras će biti prof. dr. Vladimir Premec, prof. dr. Enes Pelidija te glavni i odgovorni urednik "Sejtarije" prof. dr. Šaćir Filandra.