Dom Oružanih snaga BiH
0

Promocija filma "Dvije škole pod jednim krovom“

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma "Dvije škole pod jednim krovom“, koji je idejno osmislila i finansijski podržala Fondacije Schüler helfen Leben (SHL), će biti upriličeno u Sarajevu, 18. marta 2010. u 19.00 sati u Domu Oružanih snaga BiH.

Fondacija se već niz godina bavi ovom problematikom, a prikazivanjem filma u izbornoj godini želi skrenuti pažnju javnosti na složen problem segregacije srednjoškolaca u BiH. Produkcija filma je urađena u saradnji sa Centrom za savremenu umjetnost Pro.ba.

Prisutnima će se obratiti ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH, Nj.E. Joachim Schmidt, kao i projekt managerica SHL ureda u Bosni i Hercegovini, Aida Vehabović. Nakon prikazivanja filma uslijedit će diskusija na istu temu u kojoj će učestvovati učenici, nastavnici iz ovih škola kao i aktivisti na ovom polju.

Premijera filma bit će ujedno i prilika da se skrene pažnja na mlade ljude iz cijele BiH koji svojim malim, ali itekako značajnim projektima, podržanim kroz program SHL-a Fond za omladinske projekte, mijenjaju svoje lokalne zajednice i unaprjeđuju položaj svojih vršnjaka. U sklopu svečanosti prikazivanja filma, bit će proglašeni i nagrađeni najbolji projekti u 2009. godini.