{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija Festivala savremene umjetnosti "arTZ" na Trgu slobode u Tuzli

Piše: D. Brkić/Klix.ba
16.5.2015. u 18:11
11
1
Promocija Festivala savremene umjetnosti "arTZ" na Trgu slobode u Tuzli
11
Na Trgu slobode danas je upriličena promocija Festivala arTZ koji će se od 1. do 9. juna održati u Tuzli. Riječ je o drugom arTZ festivalu, a naredne promocije na istoj lokaciji i platou kod Meše i Ismeta održat će se 24. 26. i 30. maja.
"Prošle godine Festival arTz je privukao oko 1.000 osoba, ali je tih dana nažalost područje BiH i TK bilo pogođeno poplavama i klizištima. Očekujemo da na drugom festivala bude mnogo više učesnika i posjetilaca, a mi ćemo se potruditi da za sve pripremimo zanimljive sadržaje“, kaže Rusmir Krdžalić, direktor arTZ festivala.

Festival će biti otvoren 1. juna u 19 sati u ateljeu Ismet Mujezinović, a istog dana u 11 sati bit će organizovana radionica "Film production“.

U vrijeme trajanja Festivala arTZ bit će upriličene premijere filmova, okrugli stolovi, plesne predstave, izložbe, koncerti, party na Panonskim jezerima...

Inače, Festival savremene umjetnosti arTz predstavlja "novi talas" kulturnog života grada Tuzla.

Pokrenut je od strane mladih umjetnika i umjetnica: glumaca, producenata, pijanista, fotografa, slikarki, DJ producenata, dizajnera... arTz 2015 će ugostiti mlade i malo starije umjetnike/ce iz Engleske (UK), Austrije, Italije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: