Kultura
0

Promocija engleskog izdanja časopisa "Sarajevske sveske"

Sarajevo-x.com
"Sarajevske sveske" zajedno sa Ambasadom Republike Slovenije organiziraju promociju novog broja ovog regionalnog časopisa na engleskom jeziku "Best of Sarajevo Notebooks". Promocija će biti održana u utorak 04.03.2008. u Mediacentru u 18.00 h, obavještavaju organizatori promocije.

Osim domaćina promocije urednice Sarajevskih sveski Vojke Đikić i slovenačkog ambasadora Nataše Vodušek, promociji će prisustvovati članovi odbora "Sarajevskih sveski" i ambasadori evropskih zemalja. Ambasadori nordijskih zemalja (Švedska, Norveška, i Danska) govorit će na promociji o značaju saradnje u regionu.

Izdavanje "Sveski" na engleskom jeziku iniciralo je i finansiralo Ministarstvo vanjskih poslova Republike Slovenije. Osamnaesti broj "Best of Sarajevo Notebooks" predstavlja izbor najboljih tekstova dosadašnjih izdanja ovog regionalnog časopisa koji je postao nezaobilazna kulturna činjenica balkanskih prostora.

Tri tematske cjeline („Pisci na granici“, „Balkan“ i „Savremena proza“) veoma dobro oslikavaju idejno usmjerenje i dosadašnji rad redakcije kao i mnogobrojnih saradnika na ovom projektu.

„Sarajevske sveske“ su projekat Mediacentra (www.media.ba), časopis koji postavlja pokidane veze i dijalog među institucijama kulture i kulturnim javnim radnicima u regionu. Broj 19 ovog književnog časopisa bit će objavljen u junu ove godine.