{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija dopunjenog izdanja knjige "2. maj 1992. - Bio je lijep i sunčan dan"

S
7.5.2010. u 12:55
0
0
Promocija dopunjenog izdanja knjige "2. maj 1992. - Bio je lijep i sunčan dan"
0
Promocija dopunjenog izdanja knjige "2. maj 1992. - Bio je lijep i sunčan dan"
U Muzeju književnosti BiH u nedjelju, 9. maja od 19 sati održat će se promocija drugog, dopunjenog izdanja knjige "2. maj 1992. - Bio je lijep i sunčan dan".
U organizaciji Međunarodnog tetarskog festivala MESS i U.G. Videoarhiv, kao dio istoimenog projekta u okviru Modula Memorije, na promociji će biti predstavljeno više od deset novih priča, građana i građanki Sarajeva.

"Ova knjiga je nastala sa ciljem da sačuva sjećanje na jedan od najznačajnijih datuma u periodu opsade grada Sarajeva", ističe Nihad Kreševljaković, izvršni producent Festivala MESS i urednik knjige, te dodaje kako iz čitavog perioda opsade samo 6. april i 2. maj su datumi koji su ostali u memoriji svih građana Sarajeva. "Naša želja je bila da kroz seriju ličnih priča približimo značaj tog datuma koji je ujedno i jedan od najznačajnijih datuma u cjelokupnoj historiji grada Sarajeva."

U prvom izdanju, koje je promovirano 2008., svoje priče su napisali građani i građanke Sarajeva među kojima i Safet Isović i Mirza Idrizović, te Milomir Kovačević-Strašni, Muhamed Gafić, Senad Hadžifejzović, Jovan Divjak, Nebojša Šerić-Šoba, Snježana Mulić, Senka Kurt, Hamza Bakšić i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: