Kultura
0

Projekti SFF-a predstavljeni u Cetinju, Tirani i Skoplju

Sarajevo-x.com
Nakon uspješnih promocija Sarajevo Talent Campusa, obrazovnog programa Sarajevo Film Festivala i projekta Sarajevo grad filma, koje su održane u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu, promocije za studente završnih godina filmskih akademija ove su sedmice održane i u Cetinju, Tirani te Skoplju.

Priliku da saznaju nešto više o spomenutim projektima SFF-a te načinima i uvjetima za apliciranje na konkurs za učešće u njima, u utorak su imali studenti Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje.

Koordinatorica Sarajevo Talent Campusa Asja Makarević i koordinatorica projekta Sarajevo grad filma Ivana Biloš već su narednog dana predstavile projekte Sarajevo Film Festivala i studentima u Tirani na Academy of Film & Multimedia Marubi, saopćeno je iz SFF-a.

Nakon studenata u Albaniji o projektima SFF-a informirani su i studenti Fakulteta dramskih umjetnosti u Skoplju.

Ovogodišnji Sarajevo Talent Campus bit će održan od 14. do 20. augusta u okviru 15. Sarajevo Film Festivala. U njegovom će radu učestvovati 80 talenata (scenarista, reditelja, glumaca, producenata) iz jugoistočne Evrope.

Nakon završenog Campusa, mladi filmski profesionalci stiču pravo apliciranja i za projekt Sarajevo grad filma koji predstavlja logičan nastavak obrazovnog procesa, a mladim talentima nudi priliku da znanje stečeno na Campusu demonstriraju i u praksi kroz realizaciju kratkometražnih filmova.