|

Projekt "Sarajevo na raskršću svijeta" u utorak u BKC-u

Projekt "Sarajevo na raskršću svijeta" u utorak u BKC-u
0
F
FENA
18.11.2010. u 17:18
2
komentara
0

dijeljenja
Projekt "Sarajevo na raskršću svijeta" u utorak u BKC-u
Ceremonija otvaranja projekta "Sarajevo na raskršću svijeta" bit će održana u utorak, 23. novembra, u galeriji Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.
U saopćenju za javnost navodi se da projekt "Sarajevo Crossroads to stay” (Sarajevo na raskršću svijeta) finansira Evropska unija u iznosu od 300.000 eura. Idejni tvorac i implementator projekta je Fondacija Mozaik, a kroz taj projekt će u narednih 26 mjeseci biti promovirana kulturno-historijska baština grada Sarajeva.

Cilj projekta je da se kroz tematiku muzeja i raznolikosti sarajevske arhitekture poboljša turistička ponuda u oblasti kulturnog turizma i na taj način animiraju turisti za duži ostanak u gradu.

Projekt je usmjeren na unapređenje sadržaja i kvaliteta kompletne turističke ponude grada Sarajeva, te promociju zajedničkog branda deset objekata kulturno-historijske baštine grada (Muzej grada Sarajeva, Zemaljski muzej, Jevrejski muzej, Muzej atentata, Muzej Alije Izetbegovića, Despića kuća, Svrzina kuća, kuća Alije Đerzeleza, Sebilj, Bijela Tabija), uz moguće uključenje i Umjetničke galerije BiH, Bošnjačkog instituta i Ars Aevija, navodi se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...