{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt razmjene studenata i profesora između Sarajeva i St. Louisa

F
11.1.2008. u 15:05
0
0
Projekt razmjene studenata i profesora između Sarajeva i St. Louisa
0
Projekt razmjene studenata i profesora između Sarajeva i St. Louisa
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas profesora sa Univerziteta St. Louis Missouri i Washington Medical Univerzity St. Louis Fredericka Sweeta.
Tokom razgovora je predložena realizacija projekta razmjene studenata i profesora univerziteta ova dva grada, o čemu je bilo riječi prilikom njegove ranije posjete u junu 2007. godine, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Izražena je i želja za uspostavljanjem pobratimskih odnosa između gradova St. Louisa i Sarajeva, ali s obzirom na to da se St. Louis može bratimiti samo s jednim gradom ponuđena je mogućnost uspostave saradnje u okviru tzv. Saveza prijateljskih gradova, koji se definira sporazumom o prijateljstvu.

Sporazumom se preciziraju aktivnosti i segmenti saradnje s gradovima prijateljima.

Predložena je razmjena administracije između ova dva grada, saradnja s privatnim univerzitetima, kao i saradnja u oblasti kulture, sporta te zdravstva.

Istaknut je i prijedlog o užoj saradnji s glavnim urednikom bosanskog lista "Sabah" koji izlazi u St. Louisu, kako bi se uspostavila razmjena informacija u cilju što boljeg informiranja bh. izbjeglica koje žive u tom dijelu SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: