|

Projekt koji spaja uspješne mlade koreografe: Balkan Dance project Vol. 2 izveden u SARTR-u

Projekt koji spaja uspješne mlade koreografe: Balkan Dance project Vol. 2 izveden u SARTR-u
47
Klix.ba
23.2.2017. u 09:28
0
komentara
47

dijeljenja
1/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/13 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra, u sklopu Festivala ''Sarajevska zima 2017'' izveden je Balkan Dance project Vol. 2 u koreografijima Aleksandra Ilića, Natalie Iwaniec i Igora Kirova.
Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekt koji spaja uspješne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i BiH.

Riječ je o free lance umjetnicima koji su školovani i rade savremenije, konceptualne stvari. Kroz Balkan Dance Project dobili su priliku raditi s koreografom u pozorištu, a svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče individualnih i univerzalnih tema koje se tiču svih nas.

"Projekt donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim naslijeđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umjetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umjetnika i kulturne razmjene, plesni projekt za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mjestima i obrazovanje mladih", saopćeno je iz SARTR-a.

U koreografijama Aleksandra Ilića i Natalie Iwaniec za "Sonetni vijenac" France Prešerna i Igora Kirova za "Kocku" učestvovali su izabrani igrači Mojca Majcen, Ema Janković, Branko Mitrović, Luka Živković i Jakša Filipovac.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.