Art kino Kriterion
0

Projekcije kratkih filmova "Linescape", "Male ruke" i "Iko"

Sarajevo-x.com
U petak, 30. septembra u art kinu Kriterion u 20:20 sati održat će se projekcija filmova "Linescape", "Male ruke" i "Iko".

Film "Male ruke" je režirala Claire McCarthy, koja je porijeklom iz Australije. Film se u potpunosti snimao u Mostaru i govori o potrazi za ličnim identitetom, porodičnim moralom i važnosti ljudske povezanosti.

Glavna ličnost filma, mlada australska turistkinja Mia, dolazi u Mostar kako bi pronašla jedinog preživjelog člana svoje porodice, sestru Sofiu.

"Iko" je dokumentarni film reditelja Timura Makarevića, koji predstavlja još jedan pogled na Bosnu i Hercegovinu. Jedan odraz, bez ljudi i bez riječi o državi.

Reditelj Timur Makarević je rođen u Jajcu 1976. godine, a 2007. godine njegov film "Šta ja znam" je bio takmičarski film na festivalu u Veneciji.

Film "Linescape" je režiran od strane Pauline Delwaulle i Clément Postec. Film govori o prizorima Sarajeva, i bit će prikazan u Sarajevu i Mostaru.

U petak, 30. septembra na programu neće biti redovne projekcije filma "Dobar, loš, šašav". Ulaz na projekcije filmova "Linescape", "Male ruke" i "Iko" je besplatan za sve posjetitelje.