{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija filma Haruna Mehmedinovića

F
FENA
18.11.2008. u 16:06
0
0
Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
0
Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
Svečana projekcija filma "U ime sina", mladog bh. autora Haruna Mehmedinovića, bit će održana večeras u amfiteatru poslovnog centra Unitic.
Radi se o kratkometražnom igranom filmu koji je već osvojio 18 međunarodnih priznanja te je nominiran za prestižnu nagradu američke filmske akademije - Oscar.

Tarik (Sergej Trifunović) imigrant je u Los Angelesu, koji je došao iz Bosne za vrijeme rata, jedva izbjegnuvši smaknuće. Nakon svih tih godina, na vratima mu se pojavljuje čovjek koji mu je spasio život i moli ga za neobičnu uslugu, radnja je filma.

Uloge u filmu su ostvarili Sergej Trifunović, Jack Dimick, Elvedin Slipač i drugi.

Harun Mehmedinović je većinu svog djetinstva proveo u Sarajevu. Nakon završetka rata 1996. godine odselio se u Ameriku, gdje se počeo baviti grafičkim dizajnom. Za svoje radove dobio je nekoliko međunarodnih priznanja, uključujući i nagradu američkog Senata, 1998. godine.

Prije tri godine je diplomirao na kalifornijskom univerzitetu, gdje je studirao režiju i teatar. Dvije godine kasnije, magistrirao je režiju na američkom filmskom institutu, a njegov film "U ime sina" nagrađen je Franklin J. Schaffner nagradom za najbolju režiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: