{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija filma Haruna Mehmedinovića

F
17.11.2008. u 10:14
0
0
Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
0
Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
Svečana projekcija filma "U ime sina" mladog bh. autora Haruna Mehmedinovića, održat će se 18. novembra u amfiteatru poslovnog centra Unitic u 20.00 sati.
Radi se o kratkometražnom igranom filmu koji je već osvojio 18 međunarodnih priznanja, te je nominiran za prestižnu nagradu američke filmske akademije - Oscar.

O filmu: Tarik (Sergej Trifunović), imigrant je u Los Angelesu, koji je došao iz Bosne za vrijeme rata, jedva izbjegnuvši smaknuće. Nakon svih tih godina, na vratima mu se pojavljuje čovjek koji mu je spasio život i moli ga za neobičnu uslugu.

Uloge u filmu su ostvarili: Sergej Trifunović, Jack Dimick, Elvedin Slipač i dr.

Harun Mehmedinović je većinu svog djetinstva proveo u Sarajevu. Nakon završetka rata, 1996. godine odselio se u Ameriku gdje se počeo baviti grafičkim dizajnom. Za svoje radove dobio je nekoliko međunarodnih priznanja, uključujući i nagradu Američkog Senata, 1998. god.

Prije tri godine je diplomirao na Kalifornijskom Univerzitetu, gdje je studirao režiju i teatar. Dvije godine kasnije, magistrirao je režiju na Američkom Filmskom Institutu, a njegov film "U ime sina" nagrađen je Franklin J. Schaffner nagradom za najbolju režiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: