|

Projekcija filma Haruna Mehmedinovića

Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
0
F
FENA
17.11.2008. u 10:14
0
komentara
0

dijeljenja
Projekcija filma Haruna Mehmedinovića
Svečana projekcija filma "U ime sina" mladog bh. autora Haruna Mehmedinovića, održat će se 18. novembra u amfiteatru poslovnog centra Unitic u 20.00 sati.
Radi se o kratkometražnom igranom filmu koji je već osvojio 18 međunarodnih priznanja, te je nominiran za prestižnu nagradu američke filmske akademije - Oscar.

O filmu: Tarik (Sergej Trifunović), imigrant je u Los Angelesu, koji je došao iz Bosne za vrijeme rata, jedva izbjegnuvši smaknuće. Nakon svih tih godina, na vratima mu se pojavljuje čovjek koji mu je spasio život i moli ga za neobičnu uslugu.

Uloge u filmu su ostvarili: Sergej Trifunović, Jack Dimick, Elvedin Slipač i dr.

Harun Mehmedinović je većinu svog djetinstva proveo u Sarajevu. Nakon završetka rata, 1996. godine odselio se u Ameriku gdje se počeo baviti grafičkim dizajnom. Za svoje radove dobio je nekoliko međunarodnih priznanja, uključujući i nagradu Američkog Senata, 1998. god.

Prije tri godine je diplomirao na Kalifornijskom Univerzitetu, gdje je studirao režiju i teatar. Dvije godine kasnije, magistrirao je režiju na Američkom Filmskom Institutu, a njegov film "U ime sina" nagrađen je Franklin J. Schaffner nagradom za najbolju režiju.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.