{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija dokumentarca o ovisnicima 'Suočenje'

F
29.5.2009. u 08:36
0
1
Projekcija dokumentarca o ovisnicima 'Suočenje'
0
Projekcija dokumentarca o ovisnicima 'Suočenje'
Udruženje za podršku resocijalizaciji ovisnika i liječenih od ovisnosti PROI upriličit će danas u velikoj sali Općine Stari Grad u Sarajevu projekciju dokumentnog filma "Suočenje", saopćeno je iz Udruženja PROI.
Udruženje PROI snimilo je taj dokumentarni film koji prikazuje šokantne i istinite ovisničke sudbine - aktuelnog ovisnika, štićenika terapijske zajednice i apstinenta koji apstinira od droge više godina.

"Taj film je namijenjen mladima s područja Kantona Sarajevo jer njihova nedovoljna informiranost o problemu narkomanije vodi ka tome da često odlučuju probati neke od droga. U okviru tog projekta želimo educirati učenike srednjih škola o štetnostima i posljedicama zloupotrebe droga", navodi se.

Film se sastojati iz tri priče. Prva je životna priča aktivnog ovisnika iz Sarajeva koja na surov i realan način prikazuje svakodnevnicu osobe koja koristi droge.

"Drugu priču ispričao je štićenik naše terapijske zajednice koji je izgubio nogu zbog posljedica drogiranja i koji svojim svjedočenjem objašnjava težinu i proces u liječenju ovisnosti. Treći dio filma prikazuje bivšeg ovisnika koji je završio program terapijske zajednice prije tri godine i uspješno se resocijalizirao u društvo", navodi se.

Nakon projekcije, učenici će zajedno s protagonistima filma moći interaktivno sudjelovati u diskusiji o problemu ovisnosti od droga.

Realizaciju tog filma podržala je Komisija za mlade Kantona Sarajevo.

UG PROI nastao je 2000. na inicijativu grupe bivših ovisnika, njihovih bližnjih i specijalista koji su učestvovali u njihovom oporavku od ovisnosti. Pruža usluge svim građanima u BiH koji imaju problem vezan za droge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: