Kultura
0

Projekat "U potrazi za izgubljenim"

FENA
Goethe Institut Bosne i Hercegovine raspisao je natječaj za slanje proznih i fotografskih radova za projekt pod radnim naslovom "U potrazi za izgubljenim". i

Ideja je ovom temom ovjekovječiti one dijelove Bosne i Hercegovine koji nestaju ili novi oblik kao posljedica velikih ekonomskih, društvenih i političkih promjena koje su se odvijale u protekle dvije decenije, a imaju povijesno-kulturni značaj. Radovi koji se odnose na temu mogu biti inspirisani kako pojedinačnim građevinama koje su bitne za BiH tako i predjele, sela, naselja i gradove.

Izabrani prozni radovi i fotografije bit će objavljeni u publikaciji. Fotografski radovi će također biti dio zajedničke izložbe, koja će biti postavljena u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine ima namjeru da razultate ovog projekta predstavi i van Bosne i Hercegovine i time doprinese jačanju bosansko-hercegovačke kulturne scene i njenoj promociji u inozemstvu. Aplicirati mogu sve osobe, koje žive ili su rođene u Bosni i Hercegovini.

Probni radovi se mogu predati na bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, pisani ćiriličnim ili latiničnim pismom. Dužina teksta mora biti između 15.000 i 30.000 znakova. Svaki/a autor/ica može predati po jedan tekst. Prozni radovi se šalju putem e-maila. Fotografije, u boji ili crno-bijele, u slučaju da su rađene u digitalnom formatu se dostovaljaju na CD-u.

Poziv je otvoren do 31. augusta . Radovi se šalju na adresu i/ili na e-mail: Kontakt: Goethe-Institut Bosne i Hercegovine Saša Gavrić, koordinator kulturnih programa i javni poziv: U potrazi da izgubljenim Hana Stojić, stojic@ sarajevo.goethe.org.