{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekat "Sarajevo grad filma" prezentiran na Berlinaleu

S
13.2.2008. u 15:04
0
0
Projekat "Sarajevo grad filma" prezentiran na Berlinaleu
0
Projekat "Sarajevo grad filma" prezentiran na Berlinaleu
Predstavnici Fondacije za kinematografiju FBiH i Sarajevo Film Festivala predstavili su na Berlinale Talent Campusu Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu u srijedu novi projekat - "Sarajevo grad filma".
Na prezentaciji koja je održana u Hebbel am Ufer teatru u Berlinu, u prisustvu više od tri stotine mladih talenata, učesnika Berlinale Talent Campusa, gostiju Berlinalea, te akreditovanih predstavnika medija, pozdravne riječi uputila je Dorothee Wenner, direktorica Berlinale Talent Campusa, a o značaju i ciljevima projekta Sarajevo grad filma govorili su Srebren Dizdar, predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. Prisutnima se obratio i Frank Albers iz Robert Bosch Stiftunga, jednog od partnera Berlinale Talent Campusa.

Projekat Sarajevo grad filma pokrenut je na inicijativu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministarstva kulture i sporta. Cilj projekta je da omogući mladima talentovanim filmskim stvaraocima, da pokažu svoje znanje i iskustvo stečeno na Sarajevo Talent Campusu kroz realizaciju konkretnog filmskog projekta. "Sarajevo grad filma" omogućit će im snimanje niskobudžetnih kratkih filmova (igranih, dokumentarnih ili animiranih) o temama vezanim za grad Sarajevo, koji će se i snimati u Sarajevu u toku proljeća.

Na ovaj način "Sarajevo grad filma" ojačat će Sarajevo Talent Campus i kreirati produktivan dugoročni projekat sa sistemski raspoređenim aktivnostima tokom cijele godine, te sam grad promovirati kao kreativni centar regiona i centralno mjesto susreta mladih regionalnih umjetnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: