Kultura
0

Program "Work&Travel" za bh. studente

Sarajevo-x.com
Po prvi put u Bosni i Hercegovini studenti imaju priliku da učestvuju na programu kulturne razmjene Work&Travel koji u svijetu postoji već deset godina. Program je namjenjen studentima koji žele da provedu nezaboravno ljeto u Americi, učeći engleski jezik i radeći studentske poslove.

Ovaj program nudi svim redovnim studentima priliku da usavrše engleski jezik, upoznaju studente iz cijelog svijeta jer na ovom programu sudjeluje 170.000 studenata iz preko 50 zemalja svijeta. Ovi mladi ljudi će imati priliku da steknu radno iskustvo i obogate svoju biografiju.

Ovu priliku omogućava BHV Education, firma koja se bavi obrazovnim programima u inostranstvu. Iz BHV Educationa naglašavaju da je broj mjesta ograničen i da su prijave u toku. Svi zainteresovani trebaju se čim prije javiti, s obzirom da je većina mjesta popunjena, a krajnji datum predaje aplikacije je 31. januar 2008., uzeti svoju aplikaciju i zauzeti mjesto na programu. Sve informaicije oko apliciranja mogu dobiti na stranici www.eduka.ba, na mail [email protected] ili na tel 033 558811.

BHV Education u BiH postoji od 2003. godine i to sa kancelarijama u dva najveća grada, Sarajevu i Banjaluci. BHV nudi mladim ljudima savjetovanje u obrazovanju te programe kulturne razmjene koji mladima pružaju priliku da upoznaju mnogo novih ljudi, razne kulture, običaje drugih zemalja kao i da nauče ili usavrše neki od svjetskih jezika.

BHV Education pored ovog programa nudi još programe srednjoškolske godine, visokoškolskog obrazovanja, usavršavanje jezika te programe učenja uz rad u koje spada Au Pair program, Work UK te navedeni Work&Travel program.