Mostar
0

Program OKC "Abrašević" za februar

FENA
Omladinski kulturni centar (OKC) "Abrašević" Mostar u svom programu za februar 2009. godine najavio je prikazivanje nekoliko filmova te predstavu, izložbu fotografija, a bit će upriličena i gostovanja bendova.

Tako će od 9. do 11. februara biti organizirana projekcija filma "Čuvari noći", Namika Kabila u terminima u 18 i 20.30 sati, a utorak, 17. februara u 20 sati pantomimičarska predstava čeških umjetnika "Albert se boji".

U subotu, 21. februara organizirat će Art video likovnog umjetnika Nusreta Pašića ALU Sarajevo, a uvodničar će biti prof. Mirsad Begović ALU Mostar.

Svečano otvaranje putujućeg VIVISECTfest-a upriličit se u ponedjeljak, 23. februara kada će biti otvorena izložba fotografija "Pali anđeli komunističke ideologije", a tribina Totalitarni režimi – pogled iznutra i izvana bit će organizirana 24. februara, nakon čega će biti prikazani filmovi "Riječi i smrt: Prag u doba Staljina" Bernarda Cuaua, "Sunčana strana puta" Alexandera Gutmana te film "Staljin koga ja igram" Daya Cahena.