Kultura
0

Program obilježavanja "Dana Kantona Sarajevo"

Sarajevo-x.com
Od 2. do 9 maja održat će se manifestacija "Dani Kantona Sarajevo". I ovoga puta programom je obuhvaćen veliki broj kulturnih, obrazovnih i sportskih dešavanja, ali i promocija.

U petak 02. maja u Kinoteci BiH bit će prikazan dokumentarni film Bate Čengića "Monalisa iz Sarajeva“ u 19 sati. U subotu će od 9 do 20 sati biti održano Treće međunarodno taekwondo prvenstvo "Olympic Open 2008.“ u Olimpijskoj dvorani "Ramiz Salčin“. Na stazi za brzo klizanje od 11 do 18 planirana su "Sarajevska sportska druženja", a u 15 sati tradicionalne konjičke trke na hipodromu "Butmir".

Još jedna projekcija u Kinoteci počinje u 19 sati, a na programu je film Bate Čengića "Ljubav i bijes“.

U nedjelju 04. maja u Pozorištu mladih bit će prikazana predstava "Aladin" u režiji Kaće Dorić u 11 sati. U 19 je projekcija filma Bate Čengića "Mali vojnici“, a u 20 sati svečani prijem i druženje učesnika olimpijskih i paraolimpijskih igara u dvorani Zetra.

Dešavanja u ponedjeljak su sljedeća: U 11 sati - promocija monografije "Prirodna baština Kantona Sarajevo“ u Kući Alije Đerzeleza, u 12 otvaranje zelene sportske površine na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović – Hase, a u 14 sati izložba likovnih radova na temu "Sarajevo ljubavi moja“ i proglašenje najboljih literarnih radova u JU Collegium artisticum.

Manifestacija pod nazivom "Sarajevski zanati očuvani kroz vijekove“ u Brusa bezistanu počinje u 19 sati, a za ljubitelje filma u isto vrijeme bit će prikazan film Bate Čengića "Jugoš i Uglješa“ u Kinoteci BiH. Za 20 sati planirano je otvorenje obnovljenog sportski teren FIS-a, a kocert Sarajevske Filharmonije u Narodnom pozorištuje u 20 sati.