Kultura
0

Program obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva

FENA
Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je danas Program obilježavanja 6. aprila, Dana Grada Sarajeva, "Zato što volim ovaj grad".

Programom je planirano održavanje niza kulturnih, muzičkih i sportskih aktivnosti.

Gradsko vijeće održat će 6. aprila svečanu sjednicu, na kojoj će biti uručene nagrade dobitnicima Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva te Plaketa Grada Sarajeva.

Na zgradama Vijećnice i Ekonomskog fakuleta 6. aprila od 20 do 24 sata bit će upriličena projekcija nijemih filmova o historiji Sarajeva. U objektu At mejdan, na galeriji, u dva bloka svirat će limena muzika, koju će izvesti vatrogasna muzička brigada. U Morića hanu bit će održan koncert Damira Imamovića te Ibrice Jusića.

U Multimedijalnom centru Općine Novi Grad 3. aprila u 17 sati bit će održan IV festival pop-rock muzike za učenike osnovnih škola, u 20 sati, u Domu Oružanih snaga BiH, koncert studenata Muzičke akademije Sarajevo.

U Collegium artisticumu 5. aprila u 19 sati bit će održana izložba u povodu Dana grada Sarajeva.

Šestoaprilski turnir u hrvanju bit će održan u sportskoj dvorani Skenderija 4. i 5. aprila, a 5. i 6. aprila Međunarodni judo turnir Vinko Šamarlić i II međunarodni košarkaški šestoaprilski turnir Grada Sarajeva. Bit će održan i Šestoaprilski turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe, Šestoaprilski turnir u streljaštvu, Međunarodni plivački miting "Dan Grada Sarajeva", Vaterpolo turnir povodom "Šestog aprila,Dana Grada Sarajeva", malonogometni turnir osnovnih škola, te ekipno prvenstvo Grada osnovnih škola u šahu.