Kultura
0

Program "Nebo iznad Njemačke" u Meeting Pointu od 22. do 28. aprila

FENA
Sarajevska publika će od 22. do 28. aprila biti u prilici da u okviru programa "Nebo iznad Njemačke" u kinu Meeting Point pogleda ostvarenja koja predstavljaju presjek najvažnijih epoha njemačke filmske historije.

Program se održava u organizaciji Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine, Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i film.factoryjaa.

Filmove je odabrao Ulrich Gregor, vodeći njemački filmski historičar i dugogodišnji direktor Berlinale Foruma. Gregor će svake večeri publici u Meeting Pointu na engleskom jeziku predstaviti filmove koji su na programu. Projekcije će se održavati svake večeri u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Bit će prikazani filmovi: Kabinet doktora Kaligarija u režiji Roberta Wienea, Nosferatu u režiji F.W. Murnaua, Berlin, Simfonija velikog grada u režiji Waltera Ruttmanna, Ubojice među nama u režiji Wolfganga Staudtea, Tih dana u režiji Helmuta Käutnera, Brak Marije Braun u režiji Rainera Wernera Fassbindera i Nebo nad Berlinom u režiji Wima Wendersa, saopćeno je iz Meeting Pointa.

Filmovi su na njemačkom jeziku s engleskim titlom.