U subotu, 30. jula
35

Program Kultura na ulice najavljuje Večer tradicionalne muzike u izvedbi KUD Baščaršija

N. O.
U subotu, 30. jula sarajevska publika imat će priliku uživati u Večeri tradicionalne muzike, pjesme i napjeva u Stage parku pored Zemaljskog muzeja, s početkom u 18:00 sati.

Sarajevo je grad koji cijeni i voli svoju kulturu, a KUD Baščaršija je vjerni čuvar tradicije i kulture Bosne i Hercegovine i kako članovi kažu, ponosno vole, čuvaju i prezentuju sve ono što Sarajevo i Bosna i Hercegovina sa sobom nose.

Tokom večeri ljubitelji tradicionalne muzike moći će uživati u izvedbi Narodnog orkestra, vokalnih solista, vokalne ženske grupe “Dunje“, te vokalne muške grupe „Zora“.

Svojim prisustvom upriličite ovaj jedinstveni događaj koji promoviše muzičku kulturu i tradiciju naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo - Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.