{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004

S
26.11.2004. u 17:32
0
0
Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004
0
Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004
Damjan Kozole
Ovogodišnji koprodukcijski market CineLink Sarajevo Film Festivala završen je proglašenjem dobitnika dvije nagrade u vrijednosti od 25.000 Eura, koje obezbjeđuju Sarajevo Film Festival, Kodak i austrijska filmska laboratorija Synchro.
Između osam filmskih projekata iz regije koji su ušli u završnu selekciju, međunarodni žiri u sastavu Philippe Bober, Hashemian Behrooz i Čedomir Kolar odlučio je nagrade dodijeliti projektima

TEA - Hanna Slak (Slovenija)
TAMNA STRANA ZEMLJE - Damjan Kozole (Slovenija).

U obrazloženju nagrada stoji:

"Tea" Hanne Slak ima prepoznatljiv autoski rukopis, i zrači svježinom i kreativnom energijom. Hanna Slak ima šansu da napravi film koji će biti regionalno prepoznatljiv i slati univerzalnu poruku.


"Tamna strana zemlje" Damjana Kozolea, je zreo i ambiciozan projekat, a kombinacija realizma i nadrelanih momenata čine ga jedinstvenim i prepoznatljivim. "Tamna strana zemlje" nastavlja tamo gdje je autor stao sa svojim prethodnim uspješnim filmom "Rezervni dijelovi", koji je bio u zvaničnom programu Berlin Film Festivala.

Nagrade su objavljene, u petak, na Filmskom Festivalu u Solunu u okviru prezentacije Sarajevo Film Festivala i CineLinka na solunskom festivalu.

Novi konkurs za prijave filmskih projekata koprodukcijskom marketa CineLink biće objavljen početkom 2005. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: