{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004

S
Sarajevo-X
26.11.2004. u 17:32
0
0
Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004
0
Proglašeni dobitnici Cinelink nagrada 2004
Damjan Kozole
Ovogodišnji koprodukcijski market CineLink Sarajevo Film Festivala završen je proglašenjem dobitnika dvije nagrade u vrijednosti od 25.000 Eura, koje obezbjeđuju Sarajevo Film Festival, Kodak i austrijska filmska laboratorija Synchro.
Između osam filmskih projekata iz regije koji su ušli u završnu selekciju, međunarodni žiri u sastavu Philippe Bober, Hashemian Behrooz i Čedomir Kolar odlučio je nagrade dodijeliti projektima

TEA - Hanna Slak (Slovenija)
TAMNA STRANA ZEMLJE - Damjan Kozole (Slovenija).

U obrazloženju nagrada stoji:

"Tea" Hanne Slak ima prepoznatljiv autoski rukopis, i zrači svježinom i kreativnom energijom. Hanna Slak ima šansu da napravi film koji će biti regionalno prepoznatljiv i slati univerzalnu poruku.


"Tamna strana zemlje" Damjana Kozolea, je zreo i ambiciozan projekat, a kombinacija realizma i nadrelanih momenata čine ga jedinstvenim i prepoznatljivim. "Tamna strana zemlje" nastavlja tamo gdje je autor stao sa svojim prethodnim uspješnim filmom "Rezervni dijelovi", koji je bio u zvaničnom programu Berlin Film Festivala.

Nagrade su objavljene, u petak, na Filmskom Festivalu u Solunu u okviru prezentacije Sarajevo Film Festivala i CineLinka na solunskom festivalu.

Novi konkurs za prijave filmskih projekata koprodukcijskom marketa CineLink biće objavljen početkom 2005. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: