|

Produkcijska kuća F.I.S.T. na 12. SFF-u sa dva igrana filma

Produkcijska kuća F.I.S.T. na 12. SFF-u sa dva igrana filma
0
F
FENA
26.7.2006. u 15:37
0
komentara
0

dijeljenja
Produkcijska kuća F.I.S.T. na 12. SFF-u sa dva igrana filma
Nakon naporne radne godine i realizacije nekoliko filmskih projekata, produkcijska kuća F.I.S.T. iz Sarajeva na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu predstavit će se sa čak dva dugometražna igrana filma, oba u Takmičarskom regionalnom programu.
Prvi film "Nafaka" rađen je po scenariju i u režiji Jasmina Durakovića, dok je drugi "Das Fraulein" nastao u koprodukciji sa filmskom kućom Dschoint Ventschr Filmproduktion AG iz Švicarske, a potpisuje ga Andrea Štaka, rediteljka bh. porijekla.

Ovaj film uvršten je i u ovogodišnji Filmski festival u Locarnu i jedan je od dvadeset filmova koji se natječu za nagradu Zlatni leopard.

Ovogodišnju sjajnu filmsku sezonu F.I.S.T. će zaokružiti koprodukcijom dugometražnog igranog filma "Estrelita" slovenačkog reditelja Metoda Peveca. U ovom ostvarenju glavne uloge, među ostalima, igraju bh. glumci Mediha Musliović i Senad Bašić.

Sezona će biti upotpunjena i produkcijom prvog bh. dugometražnog animiranog filma "Sarajevo". Realizacija oba ova projekta je u toku, a podržani su na ovogodišnjem Konkursu za dodjelu sredstava Fondacije za kinematografiju, saopćeno je iz F.I.S.T.-a.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.