{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodajna izložba radova osoba s umanjenim sposobnostima "Nešto više"

F
4.12.2006. u 16:35
0
0
Prodajna izložba radova osoba s umanjenim sposobnostima "Nešto više"
0
Prodajna izložba radova osoba s umanjenim sposobnostima "Nešto više"
U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, NVO altruista "Svjetlo" i Centar za edukaciju djece sa smetnjama u razvoju "Vladimir Nazor" organizirali su prodajnu izložbu unikatnih radova djece i mladih s umanjenim sposobnostima "Nešto više".
Svečanost u povodu otvaranja izložbe upriličena je danas u amfiteatru UNITIC-a, a prodajna izložba unikatnih radova "Nešto više" bit će postavljena od 4. do 9. decembra u galeriji UNITIC u Sarajevu.

Cilj manifestacije je da se javnosti skrene pažnja na postojanje i položaj osoba s umanjenim sposobnostima, promovišu ljudska prava, potreba uključenosti osoba s umanjenim sposobnostima u život zajednice i promoviše volontarizam kao značajan faktor razvoja zajednice i društvene kohezije.

Ministar civilnih poslova BiH Safet Halilović uputio je čestiku organizatoru izložbe, naglasivši kako su osobe s invaliditetom jedna od najmarginaliziranijih kategorija u društvu. Dodao je da Ministarstvo civilnih poslova aktivno uključeno u brojne aktivnosti koje se pokreću kako bi se poboljšao položaj osoba s umanjem sposobnostima.

O značaju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera, govorili su i pedagogica-psihologinja Centra "Vladimir Nazor" Vojka Komljenović, zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Josip Jurišić, direktor Centra "Vladimir Nazor" Majudin Džudža i direktor NVO altruista "Svjetlo" Haris Čaušević.

Unikatne radove izradila su djeca i mladi s umanjenim sposobnostima u kreativnim radionicama Centra "Vladimir Nazor" i NVO altruista "Svjetlo", a prihod od prodaje bit će usmjeren za naknadu polaznicima radionica i kupovinu materijala naophodnih za rad kreativnih radionica. Rad tih radionica ovisi od donatora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: