Kultura
0

Prodaja ulaznica za "Labuđe jezero" počinje 17. decembra

Klix.ba
Prodaja ulaznica za baletni spektakl Labuđe jezero u izvedbi plesnog ansambla Carskog ruskog baleta počinje u četvrtak, 17. decembra u 11.00 sati.

Susret sarajevske publike i baletnih čarobnjaka desiće se u Zetri 4. marta 2016. uz vrhunski razglas, rasvjetu, velika projekciona platna i fenomenalnu scenografiju i kostimografiju.

Ulaznice po cijeni već od 15,00 KM moći će se kupiti na biletarnici Bosanskog kulturnog centra Sarajevo, na platou Skenderija te u mreži prodajnih mjesta i online prodaji portala kupikartu.ba.

https://www.youtube.com/watch?v=S-S_Rt1fx3M

S obzirom na to da vlada veliko interesovanje publike, a dvorana je numerisana i višestruko segmentirana, organizatori mole za strpljenje i poštivanje zone privatnosti na prodajnim mjestima.

Plesni ansambl Carskog ruskog baleta okuplja 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela, ali i djela savremenih autora.

Njihove predstave odlikuju virtuozan ples i prekrasni kostimi Bolshoi i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.