{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prizanaja časopisa za dramu, teatar i odgoj "Tmačaart"

F
22.3.2007. u 13:08
0
0
Prizanaja časopisa za dramu, teatar i odgoj "Tmačaart"
0
Prizanaja časopisa za dramu, teatar i odgoj "Tmačaart"
Nakon višemjesečne ankete provedene među teatarskim umjetnicima Bosne i Hercegovine, ali i onima koji teatar prate po svom profesionalnom opredjeljenju Redakcija časopisa za dramu, teatar i odgoj «TmačaART» sumirala je rezultate i donijela odluku o ovogodišnjim dobitnicima njenih priznanja.
Nagrada «Ključ Tmače» za najbolju predstavu nastalu u bh. teatrima u 2006. je dodijeljena predstavi SARTR »Nevjesta od kiše» po tekstu Ljubice Ostojić i režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović.

Nagrada «Ključ Tmače» za najbolju akademsku predstavu nastalu u bh. akademijama u 2006. je dodijeljena diplomskoj predstavi Odsjeka dramskih umjetnosti Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta «Džemal Bijedić» iz Mostara «Ler» po tekstu Maje Pelević i režiji Miloša Lazina.

Nagrada «Tmačin prsten» za najbolju žensku ulogu ostvarenu u predstavama bh. teatara u 2006. je dodijeljena ravnopravno Slađani Zrnić, za ulogu Katrin u predstavi «Majka Hrabrost» po tekstu Bertolta Brechta i režiji Mire Erceg, te produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke i Mireli Lambić za ulogu Nevjeste u predstavi «Nevjesta od kiše» po tekstu Ljubice Ostojić i režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović, te produkciji Sarajevskog ratnog teatra - SARTR iz Sarajeva.

Treba istaći da su u protekloj godini ove glumice ostvarile više zapaženih uloga, što je značajno utjecalo na konačnu odluku.

Nagrada «Tmačin prsten» za najbolju mušku ulogu ostvarenu u predstavama bh. teatara u 2006. se dodjeljuje Semiru Kriviću za ulogu Dine u predstavi «Djeca sa CNN-a» po tekstu Amira Bukvića i režiji Aide Bukvić, te produkciji Pozorišta mladih iz Sarajeva.

Svečanost dodjele nagrada bit će održana u Mostaru 27. marta u 20.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: