|

Pripreme za manifestaciju "Dani Beča u Sarajevu"

Pripreme za manifestaciju "Dani Beča u Sarajevu"
0
F
FENA
6.12.2006. u 16:38
0
komentara
0

dijeljenja
Pripreme za manifestaciju "Dani  Beča u Sarajevu"
U Gradskoj upravi Grada Sarajeva danas je održan sastanak o organizaciji "Dana Beča u Sarajevu".
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović i zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Tatjana Ljujić-Mijatović primili su delegaciju Grada Beča koju je predvodio dr.Oskar Warwa, direktor Odjela za međunarodne odnose.

Prijemu je prisustvovao i ambasador Austrije u BiH Werner Almhofer, te predstavnice COMPRESS-a (Kontaktbiroa Grada Beča za BiH). Razgovarano je o organizaciji kulturne manifestacije "Dani Beča u Sarajevu", koja se treba održati krajem aprila 2007. godine.

Manifestaciju bi, kako je danas dogovoreno, trebali otvoriti gradonačelnici Sarajeva i Beča, a njen program bi se sastojao iz tri segmenta. Prvi je kulturni koji uključuje izložbu fotografija "Bečke slike", susrete bečkih i sarajevskih književnika, večer klasične bečke muzike u izvođenju Bečke i Sarajevske filharmonije, te ulične teatre.

Drugi segment odnosi se na organizaciju workshopova ili simpozija s temama: struktura i organizacija Grada, urbanizam, zaštita kulturno-historijskog naslijeđa, ekologija, turizam.

Posljednji segment programa podrazumijeva organizaciju bečke večeri s gastronomskom ponudom.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da će Grad Sarajevo i Grad Beč sklopiti Protokol o organizaciji "Dana Beča u Sarajevu", koji će ponuditi i cijeli program ove kulturne manifestacije čiji je cilj zbližavanje dva grada i njihovih građana.

U planu je, također, organizacija manifestacije "Dani Sarajeva u Beču" 2008. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.