Kultura
1

Prilika za mlade glumice iz BiH: MESS poziva na audiciju za predstavu Lenke Udovički

Klix.ba
Lenka Udovički
Lenka Udovički
Internacionalni teatarski festival MESS - Scena MESS pozivaju sve diplomirane glumice i apsolventice odsjeka za glumu iz Bosne i Hercegovine do 35 godina, na audiciju za uloge u predstavi "Antigona" Lenke Udovički.

Predstava će se realizirati u toku ljeta 2015. u produkciji Teatra Ulysses, Brijuni i koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS, Sarajevo i Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc, Rijeka.

"Regionalna saradnja i uvezivanje su jedan od osnovnih fokusa MESS-a i ova koprodukcija je vrlo važan korak na tom planu. Jako nam je bitna promocija bh. glumica i glumaca na internacionalnom planu i radujemo se što će ovo biti još jedna prilika da se predstave van granica BiH", istaknula je umjetnička direktorica Internacionalnog teatarskog festivala MESS, Selma Spahić.

Za audiciju je potrebno pripremiti jedan monolog po želji te jedan monolog iz Sofoklove drame "Antigona", dok prijava također treba sadržavati osnovne podatke (ime, prezime, adresa, godište, broj mobilnog telefona, e-mail adresa), kratku biografiju (ili CV), te recentnu fotografiju.

Prijave je neophodno poslati najkasnije do 15 sati, 25. marta 2015. godine na e-mail adresu [email protected]. Audicija će se održati u Sarajevu, a sve aplikantice će po isteku roka za prijave biti obaviještene o terminu i lokaciji na kojoj će audicija biti održana.