Sarajevo
93

Priključite se likovnom putovanju: U CKM-u počinje škola crtanja s Irfanom Hozom

L. K.
U organizaciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u ovoj godini počinje jedinstveno likovno putovanje sa jednim od najznačajnijih bh. umjetnika Irfanom Hozom.

Škola crtanja i slikanja pod rukovodstvom ovog velikog umjetnika pružit će odgovore na sva likovna pitanja – kako uraditi kvalitetan crtež, kako slikati, oblikovati i kako se umjetnički izražavati bez straha, stvarajući vlastita likovna djela i upoznavajući se sa svim tehnikama.

Irfan Hozo je svoje ogromno pedagoško znanje i iskustvo odlučio prenijeti na sve generacije i one koji žele da se uključe u rad ove škole koja će se održavati u ateljeu umjetnika, što će svim polaznicima biti dodatni poticaj u radu.

Predznanje nije neophodno za pohađanje aktivnosti, a mjesečna cijena će iznositi 60 KM mjesečno. Nakon završetka određenog ciklusa škole bit će organizirana izložba radova, uz mogućnost učestvovanja na radionicama i ostalim manifestacijama u organizaciji Ustanove.

Prvi radni sastanak bit će održan u ponedjeljak, 1. februara u 19 sati, u ateljeu Irfana Hoze na adresi Zelenih beretki 16.

Više informacija i prijave na www.centarkulture.ba, e-mailom na [email protected] ili putem telefonskih brojeva +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.